Gunilla Lagerhem Ullberg - Lees hier de biografie, bekijk en koop de producten. Wereldwijde bezorging!

Gunilla Lagerhem Ullberg

Biografie

Gunilla Lagerhem Ullberg Foto: Gunilla Lagerhem Ullberg Gunilla Lagerhem Ullberg, geboren in 1955, is een van Zweden’s meest bekende en gerespecteerde textiel designers. Ze heeft textielen en behang ontworpen voor meerdere Zweedse bedrijven zoals; SANDEN Textiles, NK, Ikea of Sweden, Handarbetets vänner and Svenskt Tenn.
Sinds 1997 is Gunilla Lagerhem Ullberg werkzaam geweest met Kinnasand/SANDEN als designer van stoffen en vloerkleden. Enkele voorbeelden van haar ontwerpen zijn Tilde en Maria.

Nordic Design heeft een goede internationale reputatie, en het werk van Gunilla Lagerhem Ullberg heeft veel wereldwijde aandacht opgeleverd. Ze heeft zelf meerdere malen de Excellent Swedish Design prijs in ontvangst mogen nemen.

Met het tienjarig bestaan van het Zweedse Sköna in 1989 werd er aan zes jonge designers een prijs uitgereikt. Toendertijd waren deze stuk voor stuk onbekend, maar vandaag de dag zijn het allemaal vooraanstaande designers in Zweden. Gunilla Lagerhem Ullberg was er daar een van, de rest waren Gunilla Allard, Matz Borgström, Thomas Sandell, Leo Thafvelin en Pia Wallén.

Lees meer over andere designers

Producten van: Gunilla Lagerhem Ullberg

  • Make up bagMake up bag
  • Silk cushion coverSilk cushion cover
  • TablerunnerTablerunner