Arne Jacobsen - Lees hier de biografie, bekijk en koop de producten. Wereldwijde bezorging!

Arne Jacobsen

Biografie

Arne Jacobsen Foto: Arne Jacobsen Arne Jacobsen (1902-1971) was opgeleid tot metselaar en studeerde af aan de Technical Society’s school in 1924 en de Copenhagen Art Academy in 1927.

In 1928 ontving hij de Academy’s gold medal, maar daarvoor, toen hij nog maar 23 was, ontving hij een zilveren medaille op de Paris Wold Exhibition in 1925 – de eerste van een reeks oorkondes die een terugkerend verschijnsel zouden worden bij zijn werken.

Zijn meest bekende werken zijn onder andere: Gemeentehuizen in Århus, Søllerød, Rødovre en Glostrup, SAS-gebouw (Royal Hotel) in Copenhagen, de Munkegårds School in Genofte, Toms Chocolade fabriek in Ballerup, het hoofdkantoor van de Deense nationale bank, een sporthal in Landskrona, St. Catherine’s College, Oxford en Hamburgerische Elektrizitätswerke’s administratieve kantoor.

In 1932, begon Arne Jacobsen zijn samenwerking met Fritz Hansens Eft, en door de jaren heen ontwierpen ze tezamen een reeks stoelen die nu gezien worden als mijlpalen in de ontwikkeling van moderne meubels. Voorbeelden hiervan zijn ”The Ant”(1951), ”The Egg”(1957), en ”The Swann”(1957).

Hij was tevens een innovator in overige design gebieden, bijvoorbeeld servies ”Cylinda-line” en in roestvrijstalen producten voor Stelton.

Arne Jacobsen was een professor aan de Art Academy, en heeft meerdere eerbiedenswaardige doctoraten op zijn naam staan.

Lees meer over andere designers

Producten van: Arne Jacobsen